Prijs van een crosstrainer

Bij de zoektocht naar een passende crosstrainer valt je wellicht meteen op dat er qua prijs een gigantisch verschil kan zijn. Zo zijn er instapmodellen vanaf 100 euro en die prijs kan gemakkelijk oplopen tot enkele duizenden euro’s. het hoeft geen betoog dat er aardig wat verschillen zijn tussen de goedkopere en duurdere modellen en dat het absoluut geen noodzakelijk feit is dat een goedkoper model een slecht model is.

Indien het de bedoeling is om wekelijks een paar uurtjes op een laag tempo te trainen – in het kader van een revalidatie bijvoorbeeld – dan volstaat veelal een iets goedkoper model. Zwaardere trainingen vinden plaats op een toestel met een steviger kader en een zwaarder vliegwiel en dit uit zich dan in een hogere prijs.

Soms is het beter om enkele honderden euro’s meer te besteden aan een toestel, wetende dat het dan comfortabeler sporten is. De prijs zal grotendeels afhangen van de kwaliteit van het toestel. Een zwaarder vliegwiel, stevigere behuizing, boordcomputers met trainingsschema’s, … alles zal zijn weerslag hebben op de prijs.

Later in dit artikel bespreken we enkele zaken alwaar extra aandacht mag aan worden besteed bij een eventuele aankoop.

>>>Bekijk hier alle crosstrainers in onze webshop>>>