Behalve de omegavetzuren op basis van vis zijn er ook vegan omega 3 vetzuren. OP deze pagina kan je in deze blog alles lezen wat je te weten moet komen over Vegan omega 3 vetzuren. Waar haal je ze uit en waar zijn ze allemaal goed voor zijn onderwerpen die aan bod zullen komen.

Wat zijn Vegan Omega 3 vetzuren?

Vegan Omega 3 vetzuren zijn plantaardige vetzuren. Deze worden gewonnen uit algen. Deze worden verwerkt in verschillende vormen en je kan ze uit verschillende voedingsmiddelen halen. Meer hierover lees je hieronder.

Waar haal je Vegan omega 3 vetzuren uit?

Het woord Vegan geeft al aan dat het geheel plantaardige producten zijn. Zo worden deze uit algen gehaald. Maar ook in diverse voedingsmiddelen als Lijnzaad, walnoten, Chiazaad en koolzaadolie bevatten de vegan omega 3 vetzuren. De vegan omega 3 vetzuren zijn met name van groot belang bij kinderen, zwangere vrouwen en oudere mensen. De algen die worden gebruikt zijn vaak industrieel gekweekte algen.

Zijn Omega 3 vetzuren uit vissen beter of gezonder dan de Vegan Omega 3 vetzuren?

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat de Omega 3 vetzuren uit vissen niet anders zouden kunnen zijn dan die vanuit algen. Vissen maken namelijk niet zelf de Omega 3 vetzuren aan. Dit gebeurt doordat de vissen algen eten. Dus eigenlijk is de basis van het ontstaan van de Omega 3 vetzuren hetzelfde, maar worden ze niet direct uit de algen gewonnen.

Bloed en Omega 3 vetzuren

In het bloed is niet direct aan te tonen of je voldoende Omega 3 vetzuren binnen krijgt. Wel kan het van invloed zijn op de stolling van het bloed. Wanneer je bloed snel stolt zou dat kunnen betekenen dat je een tekort aan Omega 3 vetzuren zou hebben. Wanneer je bloed langzaam stolt zou er sprake kunnen zijn van een overschot aan Omega 3 vetzuren.

Wanneer je besluit omga 3 supplementen te gaan slikken is het van belang dat je er op let of je niet ineens veel sneller als normaal blauw plekken zou krijgen. Wanneer dit wel het geval is, zou dat kunnen betekenen dat je te veel Omega 3 vetzuren binnen krijgt. Als dat zo is moet je meteen de dosering verlagen of er helemaal mee stoppen en een arts raadplegen.

Zijn Vegan Omega 3 vetzuren milieuvriendelijker als de Omega 3 vetzuren uit vis?

Je zou kunnen zeggen dat dat eigenlijk wel het geval is. Dit doordat er minder vissen gevangen hoeven worden om dezelfde omega vetzuren vrij te maken. De vissen kunnen gewoon in de zee blijven en de populatie zal daardoor minder snel afnemen. Voor een supplement aan Omega 3 supplementen zijn meerdere sardientjes nodig.

En voor de Vegan Omega 3 vetzuren helemaal geen vissen, alleen de algen die anders opgegeten zouden worden door de vissen, echter worden deze industrieel gekweekt zodat er voor de vissen voldoende voedsel over blijft in de zee. Voor de beste Omega 3 supplementen, vegan of niet, kan je terecht bij carebynature.nl.

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *