Een crosstrainer is een favoriet onderdeel voor menigeen die naar de sportschool gaat. Je kunt er immers even helemaal op losgaan, terwijl je er niet over na hoeft te denken. Binnen een korte tijd heb je veel calorieën verbrand en kun je weer doorgaan naar een ander apparaat. Ook thuis is bij veel mensen een crosstrainer te vinden. Alleen moet hier wel de nodige plek zijn. Als je een kleinere ruimte hebt, kun je ook naar andere apparaten en mogelijkheden gaan kijken. Maar wat zijn dan alternatieven voor bij jou thuis?

Een loopband als goed alternatief

Als je iets anders wilt dan een crosstrainer kun je ook gaan kijken naar een loopband. Een loopband is een plaat waar je op gaat staan en waarvan de band gaat rollen. Je moet op het tempo meelopen. In feite ben je dus aan het hardlopen, terwijl je op je plek blijft. Je kunt het apparaat instellen op jouw niveau. Je hoeft dus nooit harder te rennen dan je aankunt. Ook zijn er verschillende programma’s op te vinden. Denk aan intervaltrainingen of hellingen. Uiteindelijk kun je hiermee jouw conditie goed op gaan bouwen en kilometers gaan maken.

Fietsen voor nog meer conditie

Als je merkt dat jouw knieën snel pijn gaan doen door op een loopband of crosstrainer te staan, kun je ook kiezen voor fietsen, zoals een spinningfiets. Hiermee ga je fietsen in plaats van rennen. De belasting op jouw voeten en knieën is in dit geval veel minder. Ook dit apparaat is volledig naar wens in te stellen. Je kunt vooruit- en achteruittrappen en de snelheid en moeilijkheidsgraad kunnen van laag naar hoog. Hiermee train je dus ook direct jouw beenspieren en zal jouw conditie verbeteren. Binnen een korte tijd ben jij weer fit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *